Skintags, marisken en anusflapjes

Er bestaan verschillende namen voor aanhangsels aan de anus, die vaak ten onrechte uitwendige aambeien genoemd worden. Soms is het aanhangsel een echte poliep of een andere ongewenste aandoening, maar meestal betreft het gewoon opgerekte en uitgerekte anushuid. Vaak wordt dit gezien bij vrouwen sinds een bevalling, maar ook vaak en langdurig persen op het toilet kan hetzelfde resultaat hebben. Als restant van een anustrombose (een acute pijnlijke harde, blauwachtige zwelling) wordt dit ook wel gezien. De skintags kunnen wisselend gezwollen zijn en soms jeuk geven . Het meest hinderlijke is het moeilijk schoonmaken na de ontlasting, wat vaak tot ongewenst ‘poets’werk leidt met allerlei irritatieverschijnselen als gevolg. Het cosmetische aspect is natuurlijk een persoonlijke zaak.

Behandeling van skintags

Omdat skintags onschuldige dingen zijn is het niet nodig ze te verwijderen. Maar jeuk en moeizame hygiëne zijn een goede indicatie om ze te verwijderen onder plaatselijke verdoving. Dit gebeurt in mijn praktijk met een zogenaamd electrisch mes. Er blijft daarna een niet bloedend wondje over dat ongeveer 3 weken nodig heeft om te genezen, maar zelden last geeft. Als er meer flapjes aanwezig zijn of een hele grote, dan wordt de behandeling over een paar ingrepen verspreid.

Vragen

Heeft u aanvullende vragen over onze skintags, marisken of anusflapjes behandelingen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met ons op via contact@praktijkbrunsting.nl of 024 322 1250.