Anale jeuk

Anale jeuk is een veel voorkomende en hinderlijke klacht, waar niemand graag mee te koop loopt. Veel mensen kopen er allerlei zalfjes en smeersels voor, niet zelden met alleen maar een verergering tot gevolg. Teneinde raad gaan ze dan naar de huisarts die vervolgens vaak een cortisonzalf voorschrijft, die echter vooral niet te lang gebruikt mag worden, anders wordt het probleem nog groter.

Wat is de oorzaak van anale jeuk?

Zeker bij jeuk op die plek moet eerst de oorzaak gevonden worden, want er kunnen vele oorzaken zijn! Om er een paar te noemen: teveel darmslijm (bij bv. PDS) of een echte darmontsteking, aambeien, onopgemerkte fistels waaruit vocht lekt dat tot irritatie leidt, een slecht sluitende anus, een anusscheur, eczeem, schimmelinfectie of een andere huidaandoening. En daarnaast: overmatig en verkeerd reinigen, vochtige toiletdoekjes, onnodig zeepgebruik.

Behandeling van anale jeuk

Gezien de hierboven genoemde verschillende oorzaken zal de behandeling zeer verschillend moeten zijn, en zal het ook duidelijk zijn dat het niet verstandig is om zonder een deskundige blik zalfjes van de drogist te blijven smeren.

Vragen

Heeft u aanvullende vragen over onze anale jeuk behandelingen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met ons op via contact@praktijkbrunsting.nl of 024 322 1250.