Integrale geneeskunde

Integrale geneeskunde wil zowel het “goede” van de gewone reguliere geneeskunde als inzichten of behandelingsmethoden vanuit het brede alternatieve veld benutten om tot optimale resultaten te komen.

Wat is integrale geneeskunde?

Integrale geneeskunde is een geneeskunde die zo min mogelijk schaadt en zoveel mogelijk het eigen herstelvermogen van het lichaam wil aanspreken. Deze integratie pas ik al vele jaren in mijn praktijk toe en is voor mij eigenlijk vanzelfsprekend geworden. Tegenwoordig duikt het woord spiritualiteit ook in de gewone geneeskunde steeds meer op. Inderdaad kan vrijwel iedereen dagelijks ervaren dat lichaam en geest (in de ruimste zin) wederzijds op elkaar van invloed zijn. En dat betekent voor mij dan ook dat persoonlijkheid, leefwijze en biografie meegenomen moeten worden in de behandeling als we een ”duurzamer” herstel nastreven. De antroposofische geneeskunde is voor mij een mooi platvorm gebleken als basis voor bovenstaande doelstelling, waarbij ik andere therapieĆ«n integreer afhankelijk van de ziekte of probleem. Het gericht verwijzen naar andere therapievormen, zoals b.v osteopathie, maar ook via de huisarts naar een medisch specialist zal plaatsvinden, indien mij dat noodzakelijk lijkt.

Behandelingen

Wij passen de volgende behandelingen toe:

Vragen

Heeft u aanvullende vragen over integrale geneeskundeĀ of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met ons op via contact@praktijkbrunsting.nl of 024 322 1250.